Jak upéct tradičního velikonočního beránka podle Markéty
29. Březen 2021
Jak upéct tradičního velikonočního beránka podle Markéty | recept podle Markéty z Kuchyně Lidlu. K Velikonocím patří tradiční beránek. Je potřeba, aby byla forma na beránka dobře vymazána a vysypána. Formu na beránka vybírejte pečlivě. Důležité je, aby forma na beránka měla dostatečně širokou část, kde je hlava a krk. Často se totiž stává, že po vyklopení se beránek právě v této části zlomí. Konkrétní recept a postup, jak upéct tradičního velikonočního beránka, najdete ve videu, které sdílíme z YouTube kanálu pořadu Kuchyně Lidlu.
Co je potřeba
- 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 4 vejce velikosti M
- 250 g cukru krystal
- 1 citron (využijete kůru a šťávu)
- 130 g polohrubé mouky
- 130 g hladké mouky
- 12 g kypřicího prášku
- 30 g rozinek
- 30 g sušených brusinek
- 30 g vlašských ořechů
- máslo na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
- cukr moučka na posypání hotového beránka
Další zajímavé články
Jak upéct banánového velikonočního beránka
Jak upéct banánového velikonočního beránka | recept na velikonočního beránka. Velikonoce se blíží a tak je na čase vybrat recept a případně na zkoušku…
Jak si udělat velikonoční dekorace
Jak si udělat velikonoční dekorace | DIY. Velikonoce jsou pohyblivým svátkem a proto jsou každý rok v jinou dobu. Slaví se první neděli po 1. jarním ú…
Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept
Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept. Upečený beránek nesmí o Velikonocích chybět, bez něj by nebyly ty „pravé“ svátky. A…
Jak upéct velikonoční klobásník | recept
Velikonoční klobásník | recept. Klobásníky jsou tradičním velikonočním pečivem, jehož původem je údajně Moravskoslezský kraj. Dříve byl klobásník ve t…
Jak upéct zdravějšího makového beránka | recept
Zdravější makový beránek | recept. Beránek patří mezi tradiční symboly jara a Velikonoc. Tento symbol obnovy života a probouzející…
Diskuze k videu