Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct tradičního velikonočního beránka podle Markéty

07. Duben 2020

Jak upéct tradičního velikonočního beránka podle Markéty | recept podle Markéty z Kuchyně Lidlu. K Velikonocím patří tradiční beránek. Je potřeba, aby byla forma na beránka dobře vymazána a vysypána. Formu na beránka vybírejte pečlivě. Důležité je, aby forma na beránka měla dostatečně širokou část, kde je hlava a krk. Často se totiž stává, že po vyklopení se beránek právě v této části zlomí. Konkrétní recept a postup, jak upéct tradičního velikonočního beránka, najdete ve videu, které sdílíme z YouTube kanálu pořadu Kuchyně Lidlu.

Co je potřeba

  • 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 4 vejce velikosti M
  • 250 g cukru krystal 
  • 1 citron (využijete kůru a šťávu)
  • 130 g polohrubé mouky 
  • 130 g hladké mouky 
  • 12 g kypřicího prášku 
  • 30 g rozinek 
  • 30 g sušených brusinek 
  • 30 g vlašských ořechů 
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • cukr moučka na posypání hotového beránka
Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak si udělat velikonoční dekorace
Jak si udělat velikonoční dekorace | DIY. Velikonoce jsou pohyblivým svátkem a proto jsou každý rok v jinou dobu. Slaví se první neděli po 1. jarním ú…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.