Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct valašský frgál | recept

06. Únor 2018

Valašské frgály patří mezi jedny z nejoblíbenějších koláčů, receptů na jejich přípravu existuje skutečně mnoho. Chcete-li si připravit chutný vláčný koláč ke kávě či k čaji, pak si určitě vyzkoušejte připravit jablečný, švestkový nebo tvarohový frgál podle videoreceptu z kanálu Live with Anny.

Co je potřeba

Těsto:

  • 4 lžíce cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • lžíce vepřového sádla
  • 100 ml slunečnicového oleje

Tvarohová náplň:

  • 4 kostky tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • kůra z bio citronu

Švestková náplň:

  • 400 g povidel
  • půl lžičky skořice
  • špetka namletého badyánu
  • voda nebo rum na zředění (3 – 4 lžíce)

Jablečná náplň:

  • 400 g jablečné pyré
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 120 g hrubé mouky

+ máslo na potírání plechu, těsta a okrajů koláčů.

Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct dýňové sušenky
Jak upéct dýňové sušenky | recept z dýně. Sušenky, které si můžete upéct podle našeho nového článku, mě upoutaly především krásnou zelenou barvou. Po…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.