Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vláčné banánové muffiny s mákem | recept

Jak upéct vláčné banánové muffiny s mákem | recept. Dokonale zralý banán dokáže se sladkými pečenými dobrotami neuvěřitelná kouzla. A to i s jednoduchými muffiny ze základního těsta, kterým dodá lahodně sladkou chuť a nesmírnou vláčnost. S dotekem výrazného máku a hořké čokolády se pak postará a fantastickou, chuťově nevšední svačinku upečenou v typickém papírovém košíčku.

Co je potřeba

  • 2 zralé banány (čím zralejší, tím sladší)
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 125 ml mléka
  • 60 g rozpuštěného a zchladlého másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 20 g mletého máku
  • 50 g hořké čokolády na ozdobení
1

Banány v misce pomocí vidličky rozmačkejte na kaši. Zralejší banány jsou nejen sladší, ale i se snadněji rozmačkají.

2

K banánové kaši přidejte cukr, rozklepněte vajíčka, přilijte mléko a rozpuštěné, vychladlé máslo. Suroviny společně vymíchejte dohladka.

3

Do řídké směsi vmíchejte mouku, kypřící prášek a mák a vypracujte vláčné, lité těsto.

4

Těsto lžicí rovnoměrně rozdělte do jednotlivých formiček vyložených papírovým košíčkem.

5

Na závěr vpíchněte do těsta kousek nalámané čokolády.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 160 ˚C (horkovzdušná trouba 140 ˚C) 20–25 minut.

Velmi efektně vypadá i muffin upečený bez čokolády, po vychladnutí politý rozpuštěnou čokoládou či polevou, do které vtisknete kolečko sušeného banánu.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.