Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept

Jak upéct  vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept.  Pokud se obáváte pečení  slavného moučníku brownies, respektive spíše jeho správného nedopečení, bez obav zkuste tyto čokoládové řezy. Červená řepa ve spolupráci s kakaem, hořkou čokoládou a jogurtem vytvoří záležitost od brownies téměř k nerozeznání. Stejně tak tmavou, lahodnou a vláčnou.

 

Co je potřeba

  • 250 g uvařené červené řepy
  • 3 vejce
  • 200 g tučného bílého jogurtu řeckého typu
  • 175 g polohrubé mouky
  • 50 g tmavého kakaa
  • 180 g krystalového cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 150 g hořké čokolády
1

Uvařenou a oloupanou červenou řepu najemno nastrouhejte  a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu. V rámci úspory času můžete použít koupenou, vakuově balenou předvařenou řepu. Rozdíl opravdu není poznat.

2

Ve větší míse ji smíchejte s vajíčky a jogurtem.

3

Do růžové tekuté směsi zapracujte mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva.

4

Polotekuté těsto doplňte nasekanou hořkou čokoládou. Samozřejmě můžete zvolit i vysokoprocentní (70 % kakaa a více). Záleží pouze na vaší chuti.

5

Vlijte do pečicím papírem vyložené  formy či pekáče.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 °C) přibližně 40-45 minut. Povrch bude krásně pružný, ale špejli při testu vytáhnete dohněda zabarvenou, ovšem bez částeček těsta. Takto jsou řezy ideálně upečené.

7

Upečené řezy nechejte ve formě zcela vychladnout a po krátkém odležení nakrájejte na řezy. Pak si už jen s nadšením tyto „falešné“ brownies  vychutnejte. Excelentní jsou doplněné šlehačkou.

Po upečení a vychladnutí můžete povrch ozdobit krémem z mascarpone smíchaného s moučkovým cukrem a špetkou vanilky, či vanilkového extraktu.

Moučník můžete polít čokoládovou polevou.

Nemusíte striktně držet řezů, kreativně z těsta upečte muffiny či chlebíček, který můžete podélně rozříznout a potřít výše uvedeným krémem.

  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.