Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vláčný bramborový chlebíček s podmáslím | recept

Jak upéct vláčný bramborový chlebíček s podmáslím | recept. Na povrchu je křupavý a uvnitř tak krásně vláčný. Přesně takový chlebíček upečete s pomocí brambor, vloček a podmáslí. Nápadité spojení, které zajistí jak zmiňovanou vláčnost, tak zajímavou strukturu a neotřelou chuť.

Co je potřeba

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g předem uvařených a oloupaných brambor (typ C)
  • 200 ml podmáslí
  • 50 g ovesných vloček + na posypání
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžička medu
1

Do větší mísy nasypte všechny suché ingredience. Tedy mouku, vločky, jedlou sodu, sůl a kmín.

2

Do promísené směsi přilijte podmáslí, přidejte lžičku medu a propracujte.

3

Do hutného těsta přidejte najemno nastrouhané, předem uvařené brambory a důkladně prohněťte.

4

Z pevného, nelepivého těsta vytvarujte bochník a vložte jej do pečicím papírem vyložené chlebíčkové formy. Tím, že je těsto krásně pevné a udrží tvar i během pečení, můžete bochník péct i na klasickém plechu.

5

Povrch potřete vodou a posypte vločkami.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 ˚C (horkovzdušná trouba 180 ˚C) 50–55 minut do lehkého zhnědnutí. Ke konci pečení raději špejlí vyzkoušejte, zda je chlebíček opravdu upečený i uprostřed. Po vytažení jej nechejte vychladnout na mřížce.

Čerstvý, pár hodin po upečení, je chlebíček opravdu nejlepší. Kůrka nádherně křupne a pod ní čeká nadýchaná vláčná střída.

Bramborový chlebíček je doslova unikátní podávaný s bylinkovým tvarohem, který snadno připravíte smícháním 250 g tučného tvarohu, 2 ks jarních cibulek, malé hrsti máty a špetky soli.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct domácí pivní chléb | recept
Pivní chléb | recept. Chléb patří mezi základní potraviny, které nakupuje každý. V obchodech regály přetékají množstvím druhů a tvarů. Dávno neplatí,…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.