Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept
29. Červen 2022
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept. Předem uvařené brambory zakomponované do těsta přemění tradiční makovec ve fantasticky vláčný moučník, který je vzhledem ke šlehanému těstu i úžasně nadýchaný. Spolu se sladkou citronovou polevou se pak jedná o moučník, který má vkus i eleganci.
Co je potřeba
Množství surovin odpovídá koláčové formě o průměru 28 cm
- 200 g předem uvařených a vychladlých brambor
- 3 vajíčka
- 100 g krupicového cukru
- 100 ml oleje
- 80 g polohrubé mouky
- 80 g mletého máku
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
- špetka soli
Na citronovou polevu:
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vařící vody
- 1 lžička oleje
- Citronovou polevu můžete obohatit i citronovou kůrou. Najemno nastrouhaná zvýrazní jak chuť polevy, tak i její vůni.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept. Jednoduché hrnkové těsto s mákem a zakysanou smetanou je perfektním základem pro jakékoliv ov…
Jak upéct zdravý makovec | recept
Zdravý makovec | recept. Mák nejen skvěle chutná, je také plný vápníku a dalších látek nezbytných pro dobrý stav lidského organismu. Následující řádky…
Jak upéct makovec bez mouky (bezlepkový) | recept
Makovec | recept. Mák je významná olejnina, v modrých semenech obsahuje až 60 % oleje. Dále obsahuje vysoký podíl vlákniny a velké množství vápníku (a…
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept. Úžasně vláčné i příjemně svěží kefírové těsto zasypané kousky sladkého ovoce a k…
Jak upéct bramborový makovec
Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor. Makovec podle následujícího receptu má několik výhod – do těsta…
Diskuze k článku