Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct voňavé muffiny s jablky | recept

Podzim voní jablky, skořicí a domácí pohodou. Voňavé muffiny s jablky jsou ideálním dezertem k teplému čaji i vítanou sladkou svačinkou na procházky přírodou. Suroviny na jejich přípravu máte pravděpodobně všechny doma, tak se rovnou můžete pustit do pečení. Úspěch v podobě vláčných muffinů  je zaručen.

Co je potřeba

Co je potřeba

  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 2 hrnky jablek oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 vejce
  • ¼ hrnku oleje
  • mléko na zředění těsta (asi ½ hrnku)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
1

Nejprve oloupeme a nakrájíme jablka na drobné kostičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a hřebíček a zamícháme.

2

V druhé misce vyšleháme cukr vejce a olej a postupně přisypeme sypkou směs. Společně šleháme a dle potřeby rozředíme těsto mlékem. Nakonec přimícháme jablka.

3

Lžící plníme těsto do formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut. Upečení můžeme zkontrolovat pomocí špejle – těsto se na ni nesmí lepit.

Z muffinů lezce vytvoříme slavnostnější cupcakes pomocí karamelové polevy, kterou si připravíme z cukru (1/2 hrnku), másla (60 g) a smetany (1/4 hrnku). Máslo, cukr a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme asi 5 minut.

Autor: Mef
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.