Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct zdravé dýňové rohlíčky | recept

13. Listopad 2019

Zdravé dýňové rohlíčky | recept. Láká vás upéct si cukroví, které bude nejen výborně chutnat, ale bude také zdravé? Vyzkoušejte rohlíčky z dýňových semínek. Dýňová semínka jsou přímo naditá velkým množstvím zdraví prospěšných látek. Mezi nejdůležitější patří zinek, který posiluje náš imunitní systém a chrání před rizikem osteoporózy. Toto netradiční cukroví zaujme na první pohled svou jedinečnou nazelenalou barvou, vás i vaše hosty si však získá lahodnou chutí.

Co je potřeba

  • 210 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 80 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g loupaných a mletých dýňových semínek
1

Loupaná dýňová semínka nameleme najemno, k tomu se hodí například ruční mlýnek na mák, rychle budou umletá v elektrickém mlýnku na kávu. Máslo nakrájíme na kostičky a zpracujeme spolu s mletými dýňovými semínky, moukou, cukrem a vanilkovým cukrem (vanilkový cukr nenahrazujte vanilinovým, to jej raději vynechejte) v hladké a kompaktní těsto.

2

Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu nejméně dvě hodiny odpočinout. Připravíme si formičky na rohlíčky a vymažeme je rozpuštěným máslem nebo sádlem. Troubu si předehřejeme na teplotu 180 °C.

3

Z odleželého těsta uždibujeme malé kousky, které namačkáme do vymazaných formiček. Formičky naplněné těstem naskládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10–15 minut. Po vytažení z trouby necháme krátce zchladnout a opatrně vyklepáváme hotové rohlíčky z formiček. Formičky jsou již dost mastné a pro opakované použití je znovu nevymazáváme.

4

Upečené rohlíčky skladujeme v chladnu po dobu několika týdnů. Dýňové rohlíčky jsou výborným doplňkem k vanilkovým rohlíčkům, mohou být také jejich zdravější alternativou.

Autor: Mef
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.