Co je potřeba

Z čeho uvařit demiglas:

  • 2 kg telecích kloubových kostí
  • kořenová zelenina (petržel, celer, mrkev)
  • cibule
  • kvalitní česnek
  • tymián, rozmarýn
  • 1 litr kvalitního červeného vína
  • rajčatový protlak
  • olej
1

Přípravu omáčky demiglas začněte tím, že si připravíte si telecí kloubové kosti a dáte je zapéct na pekáči do trouby dozlatova. Mezitím na pánvi orestujte přichystanou kořenovou zeleninu dotmava s nakrájenou cibulí a česnekem, nejlépe českého původu. Důležité je, aby se zelenina při restování nepřipálila.

2

Můžeme přemístit do hrnce. Poté do zeleninové směsi přidejte rajčatový protlak, podlijte vínem a vložte telecí kosti. Přidejte vodu a přivěďte těsně k varu, nechejte zlehka bublat.

3

Při vaření demiglas se bude na povrchu koncentrovat tuk a pěna, průběžně během vaření z hrnce tuk i pěnu odebírejte. Vařte přibližně 6 hodin až do stavu, kdy kosti zůstanou úplně holé.

4

Omáčku demiglas vyceďte přes hrubý, pak jemný cedník a následně přes plátno. Následně ještě redukujeme na hustotu řidšího medu. Po vychladnutí můžeme zavíčkovat do menších nádob a uskladnit v mrazáku, kde demiglas vydrží dlouho.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (10 votes)