Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit domácí vepřovou huspeninu | recept

Jak uvařit domácí vepřovou huspeninu | recept. Jak uvařit domácí vepřovou huspeninu? Recept je poměrně jednoduchý. Většinu času zabere vaření masa a to se vaří bez našeho přičinění. Další čas si vyžádá chladnutí huspeniny a k tomu nás tento výborný pokrm také nepotřebuje. Takže cestou z práce zajdeme do řeznictví, kde nám jistě poradí jaké kousky vepřového budeme potřebovat. Také nezapomeneme koupit dobrý chléb, který si jako přílohu toto jídlo zaslouží. Je to recept našich předků, který schová do kapsy i drahé léky na výživu kloubů. Jedná se o živočišné jídlo s vysokým obsahem kolagenu.

 

Co je potřeba

  • 250g vepřového masa (ramínko, koleno, nebo krk)
  • vepřové kůže
  • 1 vepřová nožička
  • 1 a ½ litru vody
  • 100 gramů kořenové zeleniny
  • sůl, mletý pepř, bobkový list, nové koření a celý pepř
  • 2 cibule
  • 1 šálek octa

 

1

Oprané maso zalijeme osolenou vodou a asi hodinu vaříme. Čas můžeme zkrátit pokud použijeme tlakový hrnec.

2

Přidáme koření a kořenovou zeleninu a vše ještě vaříme, dokud není vše měkké. Maso a zeleninu vyjmeme, kůže necháme ještě povařit, abychom dostali vývar, který rosoluje.

3

Maso obereme z kostí a spolu se zeleninou nakrájíme na drobné kousky. Promícháme a dáme do pekáčku, nebo misky.

 

4

Vývar podle chuti dokyselíme a dosolíme. Procedíme na maso se zeleninou aby bylo vše potopené.

5

Huspeninu necháme na chladném místě dokud úplně neztuhne. Na povrchu zůstane vrstva tuku, kterou můžeme sebrat před tím, než huspeninu z pekáčku vyklopíme.

6

Podáváme nakrájené na plátky s cibulí a octem. K tomu dobrý chléb a studené pivo. To je téměř nutností. Dobrou chuť!

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.