Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit husí nebo kachní polévku kaldoun | recept

13. Prosinec 2014

Hutnou polévku kaldoun si nemusíme dopřávat jen o svatomartinské hostině. Máme-li k ruce husí nebo kachní krky a vnitřnosti, třeba odložené v mrazáku, sváteční polévka se ujme u nedělního oběda nebo na rodinné oslavě. Základem dobrého kaldounu je poctivý vývar, závařku nejčastěji tvoří játrové knedlíčky, ale poradíte si s domácími nudlemi a orestovanou zeleninou, jako v tomto receptu.

Co je potřeba

Suroviny na vývar:
husí (kachní) krky a vnitřnosti
voda
1 mrkev
1 petržel s natí
1 středně velká cibule
½ celeru
česnek podle chuti (nejlépe český)
koření: bobkový list, nové koření, černý pepř, sůl

Suroviny na kaldoun:
2 l husího (kachního) vývaru
1 mrkev
1 petržel
1 středně velká cibule
100 g dobrého másla
50 g hladké mouky
hladkolistá petržel
sůl, pepř
nudle do polévky (nejlépe domácí)

Pozn.: Ve videu jsou použité kuchyňské potřeby značky Tescoma

Tipy

Navštivte výborný recept na sváteční polévku: staročeský kaldoun s knedlíčky od jezziny

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit domácí prejt
Dnešní recept se rozhodně nedá považovat za zdravé jídlo, ale občas si dopřát třeba domácí prejt nikomu neuškodí. Prejt byl mojí nejoblíbenější zabíja…
Jak upéct kakaovou bublaninu s ovocem
Jak upéct kakaovou bublaninu s ovocem | recept. Recept na bublaninu se hodí vždy, nejen v sezoně čerstvého ovoce. Můžete ji totiž snadno připravit i z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.