Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit husí nebo kachní polévku kaldoun | recept

13. Prosinec 2014

Hutnou polévku kaldoun si nemusíme dopřávat jen o svatomartinské hostině. Máme-li k ruce husí nebo kachní krky a vnitřnosti, třeba odložené v mrazáku, sváteční polévka se ujme u nedělního oběda nebo na rodinné oslavě. Základem dobrého kaldounu je poctivý vývar, závařku nejčastěji tvoří játrové knedlíčky, ale poradíte si s domácími nudlemi a orestovanou zeleninou, jako v tomto receptu.

Co je potřeba

Suroviny na vývar:
husí (kachní) krky a vnitřnosti
voda
1 mrkev
1 petržel s natí
1 středně velká cibule
½ celeru
česnek podle chuti (nejlépe český)
koření: bobkový list, nové koření, černý pepř, sůl

Suroviny na kaldoun:
2 l husího (kachního) vývaru
1 mrkev
1 petržel
1 středně velká cibule
100 g dobrého másla
50 g hladké mouky
hladkolistá petržel
sůl, pepř
nudle do polévky (nejlépe domácí)

Pozn.: Ve videu jsou použité kuchyňské potřeby značky Tescoma

Tipy

Navštivte výborný recept na sváteční polévku: staročeský kaldoun s knedlíčky od jezziny

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články