Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku

Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku. Tato verze česnečky je hotovou delikatesou. A to především díky smetaně, která zdatnou dávku česneku příjemně zjemní. Zároveň, společně s kapkou vína, vývaru a koření, vykouzlí úžasně voňavou a nesmírně lahodnou polévku.

Co je potřeba

  • 1 cibule
  • 30 g másla na restování
  • 10-12 stroužků česneku
  • 100 g brambor
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetana na vaření
  • 1 lžíce kořenící směsi Terezia Garlic vegi (česneková ochucovací směs)
1

V hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Pro větší říz můžete zvolit šalotku.

2

Jakmile cibule zavadne, přidejte do hrnce celé oloupané stroužky česneku a opékejte přibližně 3 minuty. Absolutně není na škodu, pokud se česnek s cibulí na některých místech lehce přismahne.

3

Poté přisypte nakrájené brambory a na plotně jen promíchejte.

4

Téměř okamžitě přilijte víno a nechejte odpařit.

5

Nyní vše zalijte připraveným vývarem a pod pokličkou vařte 15-20 min. doměkka.

6

Polévku rozmixujte ponorným mixérem do krému a přilijte smetanu pokojové teploty. Pár minut společně prohřejte. Pokud se Vám bude zdát polévka příliš hustá, přilijte odpovídající množství vývaru či vody.

7

Zcela na závěr krémovou polévku ochuťte česnekovou ochucovací směsí od Terezia Company. Uvedená ochucovací směs je do polévky přímo skvělá, ale není podmínkou a poradíte si i bez ní. Stačí místo ní přisypat sůl, pepř, trochu polévkového koření ve stylu Vegety a prolisovat stroužek či dva česneku. Ochucenou polévku již jen několikrát na mírném ohni promíchejte.

8

Nyní můžete směle servírovat do misek či talířků, dozdobit petrželkou či pažitkou a doladit čerstvým pečivem či luxusními sýrovými krutony. Ty zcela jednoduše a rychle v průběhu vaření připravíte v troubě. Stačí jen rohlík nakrájet na kolečka, rozložit na plech vyložený pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200 ° C opékat přibližně 5 minut dokřupava a poté posypat strouhaným sýrem výraznějšího ražení, například čedarem a nechat minutku dopéct. To je k jemné krémové česnečce naprostá dokonalost.

  Pokud Vás zlákala zmíněná česneková ochucovací směs od Terezia Company, podívejte se na webové stránky , kde zjistíte složení směsi, do čeho všeho se dá použít a můžete si ji zde rovněž i zakoupit. Věřte, že se vám bude doma určitě hodit. Ve výsledku vám totiž do pokrmu postačí přidat lžíce této směsi a už nebudete muset sáhnout po žádném jiném koření, a to ani soli.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.