Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept

Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept. Tato polévka je spojením hned tří oblíbených podzimních polévek. Dýně, pórek i cuketa jsou tentokrát v jednom hrnci. Spolu vytvoří chuťově dokonalý základ, který se po přilití zeleninového vývaru a přidání vajíčka na zahuštění promění v další, rovněž oblíbenou, podzimní polévku.

Co je potřeba

  • 300 g dýně Hokkaidó (stačí ½ malé dýně)
  • 300 g cukety
  • ½ malého pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • ¾ l zeleninového vývaru
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 vajíčko
  • muškátový oříšek, sůl a pepř

 

1

Ve větším hrnci zpěňte máslo a přibližně 5 minut na něm restujte pórek nakrájený na kolečka a nadrobno nasekaný česnek.

2

Jakmile pórek zavadne, přisypte do hrnce na malé kostky nakrájenou dýni a dalších 5 minut opékejte.

3

Následně přisypte i cuketu nakrájenou na větší kostky.

4

Zeleninu spolu jen promíchejte a přilijte k ní zeleninový vývar. Vařte na středním ohni asi  20 minut do změknutí.

5

K měkké zelenině přidejte hrášek a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Toho stačí opravdu malinko, jen na provonění.

6

Téměř okamžitě přilijte do polévky za stálého míchání rozšlehané vajíčko, které polévku lehce zahustí. Společně pár minut na mírném ohni prohřejte a můžete servírovat.

Tuto verzi podzimní polévky můžete připravit z jakékoliv dýně. Hokkaidó má ale tu výhodu, že se jako jediná z dýní nemusí loupat a slupka v průběhu vaření krásně změkne. Bonusově navíc dodá polévce příjemné žlutooranžové zabarvení.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.