Jak uvařit polévku z pečeného česneku | recept
Polévka z pečeného česneku | recept. Česnek je jednou ze stálic zeleninového sortimentu, lze ho sehnat kdykoliv během roku a lze ho i snadno skladovat (samozřejmě lze diskutovat o jeho kvalitě). Proto si tuto polévku můžeme připravit prakticky, kdykoliv nás napadne. Česnek navíc prospívá zdraví, které rozhodně neškodí v těchto chladných měsících podpořit. Tato česnečka je sice trochu pracnější a časově náročnější, ale její jemná chuť tuto námahu plně vynahradí. Pečení totiž česneku dodá nasládlou chuť, která skvěle doplní jeho klasickou štiplavost.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 palice česneku+ cca jeden až dva stroužky na ozdobu
- 1 středně velká brambora
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- ¼ litru zeleninového vývaru
- 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- pečivo k podávání
Jako první krok je třeba upéct česnek. Můžeme si jej upéct i den dopředu. Celé palici česneku odkrojte špičku, slupky ponechejte, vložte na plech pokrytý papírem na pečení a vložte do středně vyhřáté trouby (cca 180 °C), takto pečte přibližně hodinu, dokud se česnek nezačne zabarvovat do světle hněda. Když ho opatrně zmáčknete, tak by měl být měkký. Využijte třeba rozpálenou troubu, když pečete něco jiného.
Diskuze k článku