Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept

Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept. Nemáte prase v jateční váze? Nechce se vám běžet do hospody pro již uvařenou prdelačku? Stačí koupit jelito nebo jitrnici, večer předem namočit kroupy a v podstatě máte vystaráno. Stačí vědět jak uvařit prasečí polévku bez prasátka. Také znám recept na sekyrkovou polévku z pohádky, ale tu si pamatuje každý. A život taková pohádka je.

 

Co je potřeba

  • 1–2ks jelita nebo jitrnice
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • sůl, pepř, majoránka, mletý kmín
  • 2–4 stroužky česneku

 

1

Nejdříve si oloupeme jelita či jitrnice a nakrájíme na drobné kousky, aby se v polévce rychle rozpustily. Jestli máte radši polévku tmavou, dejte jelita a světlou vyčarují jitrnice.

2

Do většího hrnce dáme namočené kroupy (ideálně namočené den předem) a vaříme téměř doměkka. Slijeme a dáme do čisté vody či vývaru.

3

Přidáme nakrájená jelita a vše dáme ještě provařit.

4

Nezapomeneme osolit, přidat mletý pepř, drcený kmín, majoránku a prolisovaný česnek – vše dle vaší chuti.

5

Zdá se vám to rychlé a jednoduché? Přesně tak to je. Pokud máte čas, chuť a recept, určitě si k jelítkové polévce upečte vlastní domácí chléb. Budete jistě všude chváleny(ni). Ale na ten chleba recept až příště.

6

Tato polévka je silně prohřívací, díky česneku a majoránce i zdravá, díky jelitu ji berou na milost i muži a pokud jste to včera přehnali s alkoholem, jistě oceníte její vyprošťovací účinky. A jako vždy - pokud vaříte pro své blízké, manžela, děti, vnoučata – nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU.

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit vynikající boršč | recept
Jak uvařit vynikající boršč | recept. Jak uvařit tradiční boršč? Původní recept pochází z ruské kuchyně, tak se budeme držet ruského receptu. Základem…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.