Co je potřeba

  • 20 středně velkých masitých rajčat
  • 1 velkou mrkev
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce sladké papriky
  • 2 polévkové lžíce pálivé papriky
  • malé množství vody na počáteční podlití
1

Rajčata pokrájíme na poloviny, cibuli a mrkev na větší kusy. Zeleninu vložíme do nádoby se širokým dnem, lehce podlijeme malým množstvím vody, přiklopíme poklicí a rozvaříme ji.

2

Jakmile je zelenina rozvařená, sejmeme poklici a dále za občasného promíchání vaříme. Vaříme až do odpaření veškeré vody. Ke konci varu přidáme sůl a obě papriky.

3

Když směs dostatečně zhoustne, rozmixujeme ji dohladka ponorným mixérem. Ještě chvíli prohříváme, omáčka musí být hustá. Správná hustota je taková, že za vařečkou musí zůstávat cestička a omáčka se jen zvolna vrací.

4

Hotovou omáčku naplníme do čistých sklenic a zavaříme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut. Omáčku využijete jako polotovar k přípravě rajské omáčky, různých omáček na těstoviny i pizzu. Do omáčky můžete přidat bazalku nebo jiné zelené koření dle vašeho uvážení.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.583335
Average: 4.6 (12 votes)