Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit rané brambory na smetaně | recept

Rané brambory na smetaně | recept. Také se každý rok těšíte na to, až se v prodeji objeví první tuzemské rané brambory? Mám to stejně a tak konec června mám spojený s bramborami ve všech podobách. Rané brambory jsou delikatesní samy o sobě, jen vařené polité máslem, s kefírem nebo tvarohem. Přece jen je takto nemůžete rodině předkládat denně. Nabízím recept na bramborovou rychlovku, uvařeno je za chvilku a výsledek překvapující. Přeji dobrou chuť.

Co je potřeba

  • 2 kg raných brambor
  • 2 větší cibule
  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce sladké papriky
  • kmín
  • sůl
  • smetana ke šlehání
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • ¼ l vody
  • 5 vajec
  • zelená petržel
1

Rané brambory oškrábeme a pokrájíme na kostky. Cibuli rozkrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Jakmile cibule zežloutne, přidáme brambory a sladkou papriku. Promícháme, aby se paprika osmahla. Následně přidáme sůl, kmín a vodu. Nádobu přikryjeme poklicí a dusíme brambory do poloměkka.

2

Rané brambory jsou velmi rychle vařené, po 10 minutách je zkontrolujte. Jsou-li polotvrdé, vmíchejte do nich kelímek smetany, ve které jste rozmíchali mouku. Pak uvařte do změknutí. Rané brambory mají nejlepší chuť, jsou-li vařené na skus, jako ostatní zelenina. Doporučuji vyzkoušet.

3

Na závěr, do již odstaveného jídla, můžete přidat zelenou petržel. Doporučuji hladkolistou, je příjemně aromatická. Pokrm se podává s vejcem vařeným natvrdo a zdobený zelenou petrželí.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články