Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit špagety s tuňákem | recept

06. Listopad 2019

Špagety s tuňákem | recept. Těstoviny, konkrétně špagety, vařím tehdy, když není čas na složitější vaření. Těstoviny, stejně jako například kuře, se dají připravit na 1000+1 způsob bez potřeby nějakých speciálních ingrediencí. Většinou si vystačíte s domácími zásobami. Jeden takový superrychlý recept najdete v následujících odstavcích.

Co je potřeba

Pro 2 osoby potřebujete:

  • 2 porce špaget
  • konzervu tuňáka v oleji (185 g)
  • 150 g žervé
  • 4 ančovičky
  • 30 g másla
  • hrst hladkolisté petržele
  • mletý pepř
  • sůl
  • volitelně černé olivy na ozdobu porcí na talíři
1

Nejprve krátce k potřebným surovinám. Těstoviny mohou být sušené nebo čerstvé. Čerstvé jsou většinou chutnější, ale ne každý je dělá doma nebo má možnost koupit je v obchodě. Pokud nakupujete sušené těstoviny, máte na výběr z mnoha druhů a značek. Obecně platí, že těstoviny ze semoliny (tvrdé pšenice) jsou kvalitnější, ale řiďte se především vaší chutí. Každému chutná něco jiného. Konzervovaného tuňáka volte ve slunečnicovém oleji a raději kousky, nemám dobré zkušenosti s tuňákem drceným. Žervé může nahradit Lučina, Almette, Ricotta i čistý President. Ančovičky zdůrazní nevýraznou chuť tuňáka. Hladkolistá petržel je velmi aromatická a dávám ji přednost před oblíbenější kadeřavou.

2

Tuňáka i s olejem vyklopte do misky, přidejte ančovičky, žervé, mletý pepř a nahrubo krájenou petržel. Vše společně umixujte do hladké pasty. Je-li třeba, přisolte nebo trochu zřeďte mlékem. Musíte mít hustou hladkou omáčku (asi jako krémová zakysaná smetana).

3

Ve velkém hrnci na špagety přiveďte dostatek vody k varu. Jakmile začne vřít, vodu osolte. Udává se, že voda na vaření těstovin má být slaná jako moře. Nebojte se, že těstoviny přesolíte, pojmou soli tak akorát. Do vody zavařte špagety a uvařte podle návodu. Špagety uvařte na skus (al dente), nesmíte je rozvařit. Uvařené sceďte, ale neproplachujte.

4

Na pánvi rozpusťte máslo a uvařené okapané špagety do něj přidejte a zamíchejte, aby byly všechny obalené. Pak je přidejte do mísy s tuňákovou omáčkou a pomocí dvou vidliček je pořádně promíchejte. Rozdělte na porce a na talíři posypte petrželovou natí. Kdo má rád černé olivy, může si s nimi jídlo ozdobit.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články