Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit vydatnou polévku bigos | recept

10. Leden 2013

Bigos je tradiční polévka ze zelí a masa, jejíž recept pochází z česko-polského pohraničí. Stala se mimo jiné vítězem prvního ročníku soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko. Podle staropolských receptů se do bigosu přidává ke konci přípravy i trochu medu. Pro přípravu polévky bigos je potřeba hlávkové zelí, domácí nakládané zelí, libové plecko, uzený bok, švestky, víno, majoránka, sladká paprika, sádlo, bobkový list, cibule a klobáska.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit polský bigos | recept
Polský bigos | recept. Bigos je polské národní jídlo z masa, zelí a klobásy. Je to jídlo variabilní, v každé domácnosti má jinou chuť, ale některé…
Jak připravit kedlubnové zelí | recept
Kedlubnové zelí | recept. Zkuste si podle našeho receptu uvařit zelí z kedlubnů. Kedlubny jsou šťavnaté, přirozeně sladké a nepotřebují dochucovat jak…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.