Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky I recept

Domácí čokoládové pralinky | recept. Čokoládové pralinky jsou jednou z věcí, která nadchne malé i velké. Čokoládový bonbón je pro mnoho lidí synonymem pro chvíle rozmazlování sebe sama, případně je považován za vhodný dárek pro naše nejbližší. Ať tak či onak – ti více podnikaví jedinci si často řeknou, že výroba pralinky není nic, co by neměli s trochou úsilí zvládnout. Je tomu tak, ovšem přináším několik tipů, jakých chyb se při přípravě této dobroty vyvarovat, aby výsledek byl co nejlepší i v případě, že se do výroby bonbónů pouštíte úplně poprvé.

Co je potřeba

  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g arašídové pomazánky
  • 400 g čokolády
  • 50 ml mléka
  • máslo
  • formu
  • příborový nůž
1

Nejprve si připravíme čokoládový krém. Část čokolády nalámejte do misky spolu s mlékem a kouskem másla. Celou směs rozpusťte ve vodní lázni. Měli byste získat tekutou, vysoce lesklou čokoládovou hmotu. Jakmile toho docílíte, sejměte ji z plamene a nechte ji zcela vychladnout.

2

Do druhé misky nalámejte zbylou čokoládu, (měla by jí být alespoň polovina z celkového množství) a dejte ji bez dalších přísad rozpustit ve vodní lázni. Poté jí vylijte do připravené formy až po okraj (viz ilustrační obrázek) a nechte ji několik minut vychladnout.

3

Jakmile začne čokoláda ve formě tuhnout, čokoládu vylijte zpět do misky. Ve formě vám zůstane pouze dutá skořápka bonbónu. Takto připravenou čokoládu uložte na několik minut do lednice. V případě, že byste v tomto bodě začali bonbón plnit, čokoláda nebude stále dostatečně pevná, aby náplň udržela uvnitř.

4

Po vytažení z lednice by měla být čokoláda matná a zcela tuhá. Nyní můžete začít výduť plnit připřaveným čokoládovým krémem a ořechy nebo arašídovým máslem. Můžete ale také použít marmeládu nebo ovoce naložené v alkoholu.

5

Nakonec jednotlivé bonbóny opět zalijte vrstvou rozpuštěné čokolády a několikrát formou bouchněte o stůl, díky čemuž se zbavíte vzduchových bublin a čokoláda se ve formě lépe rozprostře. Nakonec opět vložte do chladničky alespoň na 30 minut.

  • Příborovým nožem zarovnejte okraje tak, aby se bonbóny nepřichytávaly k sobě. Také si tak ulehčíte finální vyklápění bonbónů z formy.
  • Pokud do směsi na čokoládovou skořápku přidáte jakoukoliv další přísadu, čokoláda vám nikdy neztuhne natolik, aby šlo bonbóny vyklepat ven.
Autor: Katka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.