Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit domácí kokosový jogurt

Jak vyrobit domácí kokosový jogurt | recept na domácí jogurt. Kokosový jogurt je vhodná alternativa pro všechny, kdo nemohou nebo nechtějí konzumovat mléčné výrobky. Hodí se k přímé konzumaci jako jogurt z kravského mléka, ale dá se použít i jako jako náhrada klasického jogurtu při pečení a vaření. Kokosový jogurt si doma snadno vyrobíte pouze ze dvou ingrediencí. Návod naleznete níže.

Co je potřeba

  • 1 plechovka plnotučného kokosového mléka
  •  2 kapsle probiotik
1

Kokosové mléko

Otevřeme plechovku s kokosovým mlékem, kterou jsme dali předem na 24 hodin do lednice. Lžící přemístíme hustý krém do sterilizované skleničky nebo jiné vhodné nádoby. Přidáme podle potřeby i trochu tekutiny z plechovky, podle toho, jak husté konzistence jogurtu chceme dosáhnout.

2

Přidání probiotik

Kokosový krém rozmícháme s tekutinou. Následně přisypeme vnitřek kapslí probiotik a opět vše dobře promícháme – nepoužíváme k tomu kovové náčiní, které by mohlo způsobit, že se výroba jogurtu nepovede.

3

Zrání kokosového jogurtu

Skleničku zakryjeme plátýnkem nebo tenkou utěrkou a tu pak upevníme pomocí gumičky. Skleničku s kokosovým mlékem necháme stát na teplém místě (avšak ne na přímém slunci) po dobu 24 – 48 hodin (závisí na teplotě v místnosti).

Posléze jogurt umístíme na několik hodin do lednice, aby ztuhnul. Poté jej můžeme konzumovat.

Zbylý jogurt skladujeme opět v lednici, kde nám vydrží minimálně týden.

4

Hotový kokosový jogurt

Kokosový jogurt je možné osladit medem, sirupem či jiným sladidlem. Dochutit se dá i ovocem, džemem, kakaem, vanilkou nebo jinými ingrediencemi dle chuti. Jogurt lze podávat také s ořechy či semínky, ovesnými vločkami, praženými kokosovými plátky či strouhaným kokosem.

Z kokosového jogurtu si můžete vyrobit výbornou domácí zmrzlinu. Jogurt rozmixujeme s medem či sirupem a dalšími libovolnými ingrediencemi (např. čokoládou, ovocem, apod.). Následně směs dáme zamrazit.

Kokosový jogurt se dá vyrobit i z čerstvé kokosové dužiny.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.