Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit domácí lák na okurky | recept

19. Září 2014

Vyrobit si domácí lák na okurky lze s trochou fantazie a párem šikovných rukou překvapivě snadno. Vyzkoušejte tento originální recept na sladkokyselý kořeněný lák na okurky, pro jehož domácí výrobu je zapotřebí ocet, cukr, sůl a semena hořčice, celeru, mletá kurkuma, drcená paprika, černý pepř a česnek. A samozřejmě ve sklenici s okurkami nesmí chybět dobrá cibule. Lák nejprve přichystáme, poté necháme odležet 4 dny. Okurky nezavařujeme, domácím lákem na okurky pouze naplníme sklenice. V chladničce nám kořeněné okurky takto vydrží jeden měsíc. Okurky v nálevu výborně chutnají. Přesvědčte se sami.

Co je potřeba

6 šálků na tenké plátky nakrájené okurky
2 šálky tence nakrájené cibule
1 1/2 šálky bílého octa
3/4 šálku cukru
3/4 lžičky soli
1/2 lžičky semen hořčice
1/2 lžičky semen celeru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky drcené papriky
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
4 stroužky česneku, na tenké plátky

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit mrkvovou polévku s tymiánem
Jak uvařit mrkvovou polévku s tymiánem | recept na mrkvový krém. Úžasná krémová mrkvová polévka bez vymýšlení složitých kombinací je zde. Sladká mrkev…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.