Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept

Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept. Jak si zpříjemnit zimní večery likérem nejen pro dámy? Receptů by bylo mnoho, ale co zkusit místo tradičního vaječného likéru něco nového? Já letos ochutnala u kamarádky výborný likér z ledových kaštanů. Recept není nijak složitý a výsledek víc než vynikající. Likér se může hodit i jako jedlý vánoční dárek.

Co je potřeba

  • 1 salko
  • 3 tyčinky ledových kaštanů
  • 50 g hořké čokolády
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • ½ litru rumu

 

1

Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme ve smetaně ledové kaštany a čokoládu. Já zvolila hořkou, ale pokud jste víc na sladké, klidně použijte i mléčnou.

 

2

Po vychladnutí vmícháme Salko. Mícháme metličkou dohladka. Salko je dost sladké samo o sobě, tak nemusíte ničím přislazovat.

 

3

Do hladké směsi přilijeme půl litru rumu a opět vymícháme. Jestli chcete udělat méně alkoholovou verzi, klidně rum uberte nebo nahraďte rumovou trestí.

 

4

Necháme alespoň tři dny rozležet. Občas promíchejte.

5

Přelijeme do připravených lahví a můžeme začít mlsat. A nezapomeňte na oblíbený citát, že i hořká čokoláda vám osladí život!

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.