Přejít k hlavnímu obsahu

Jak z toastového chleba připravit pohoštění | pizza muffiny

Jak z toastového chleba připravit pohoštění | pizza muffiny

I z obyčejného toastového chleba lze během chvilky vykouzlit neobyčejné pohoštění. Navíc pohoštění v chuti i vzhledu až neuvěřitelně lákavé vzhledem k tomu, z jakých surovin je připravené. Základem tohoto neobyčejného pohoštění je přitom toastový chléb použitý místo těsta (na dno muffinů), na němž jsou už pak jen navrstvené suroviny běžně používané do běžné pizzy.

Co je potřeba

  • 12 plátků světlého toastového chleba
  • 100 g šunky či měkkého jemného salámu (výtečný je například obyčejný Lyonský)
  • 150 g tučnějšího tvrdého sýru
  • 12 lžic jemného kečupu
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička italského koření
  • sůl a pepř k dochucení
  • olivový olej na potření
1

Jak název receptu, respektive neobyčejného pohoštění napovídá, k přípravě je potřeba obyčejného toastového chleba. Jeho plátky jednoduše dotenka rozválejte válečkem na těsto a takto upraveným plátkem pak vyložte olejem vymazané formičky na muffiny.

rozválení toastového chleba na tenké plátky
vyložení muffinů toastovým chlebem
2

Jako první na dno toastového muffinu dejte lžíci jemného kečupu.

přidání kečupu na dno toastového muffinu
3

Další surovinou potřebnou do tohoto neobyčejného toastového pizza muffinu je šunka či obyčejný jemný salám. Zvolenou uzeninu jednoduše nakrájejte na drobné kostičky a rozdělte do muffinů.

rozdělení uzeniny do toastových muffinů
4

Dále rozdělte i na kostičky nakrájený tvrdý sýr.

přidání sýru do toastového muffinu
5

Nyní v misce vidličkou prošlehejte vejce s prolisovaným česnekem a italským kořením a směs dle chuti osolte a opepřete.

vymíchání vaječné směsi
6

Vaječnou směs rozdělte do naplněných toastových pizza muffinů, vyčnívající okraje toastového chleba potřete olivovým olejem proti připečení a vložte na 25 až 30 minut do trouby rozehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C). Pečte do lehkého zezlátnutí okrajů.

Tyto pizza muffiny vykouzlené z obyčejného toastového chleba jsou výtečné a jednoznačně neobyčejné jak studené, tak teplé.

přelití toastových pizza muffinů vaječnou směsí před pečením

Tipy

  • Toto pohoštění z toastového chleba přímo vybízí k dalšímu neobyčejnému vyladění. A to už od toastového chleba, kdy světlý můžete nahradit tmavým, šunku či obyčejný měkký salám vyměnit za delikátní slaninu, či k uzenině a sýru přidat nadrobno nasekanou černou olivu.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články