Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zahustit guláš bez mouky

06. Říjen 2021

Jak zahustit guláš bez mouky? Mezi poklady tradiční kuchyně patří bezesporu pravý hovězí guláš. Klíčem k té správné chuti jsou kvalitní suroviny a neošizený postup. Rozlučte se s moukou rozmíchanou ve vodě – nejhorším prohřeškem, jakého se lze při zahušťování omáček dopustit, a vyberte si způsob zahuštění, který používají šéfkuchaři.

Co je potřeba

  • chleba
  • brambory 
  • škrob
1

Jedním ze způsobů, jak efektivně zahustit guláš, je použít starý chleba. Okrájejte kůrku a zbytek nakrájejte či najemno nastrouhejte.

2

Do guláše nastrouhejte syrovou bramboru. Škrob z brambory zahustí omáčku a brambora se v guláši po povaření zcela rozpustí.

3

Použít lze také perník. Můžete si vyrobit vlastní perník či si jej koupit v obchodě. Na pultech je k sehnání v celku nebo přímo určený ke strouhání. Tento způsob zahuštění guláše však lehce změní chuť jídla.

4

V obchodech s potravinami lze koupit také škrob (kukuřičný či bramborový), který můžete taktéž pro zahuštění guláše použít.

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit fazolový guláš | recept
Jak uvařit fazolový guláš | recept
Fazolový guláš | recept. Fazole nejsou v kuchyni moc oblíbenou surovinou. Těžko říct, jestli za to může jen jejich těžší trávení a jeho vedlejší účink…
Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.