Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept

14. Říjen 2019

Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept. Jídla z jednoho hrnce patří mezi mé oblíbené. Není potřeba mnoho nádobí, příprava je jednoduchá a nemusím v kuchyni trávit mnoho času. Zatímco se jídlo „samo“ vaří, mohu se věnovat jiné, příjemnější činnosti. Dnešní recept je na syté podzimní nebo zimní jídlo ve všední den.

Co je potřeba

  • malá hlávka zelí
  • 1 středně velká cibule
  • 100 g slaniny
  • 300 g klobásy
  • 5 vařených brambor
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • lžička kmínu
  • 50 g rajčatového protlaku
1

Slaninu pokrájenou na malé kostičky rozškvařte a osmahněte na ní pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte na nudličky nakrouhané zelí, osolte, okořeňte kmínem a podlijte malým množstvím vody. Zelí pod pokličkou poduste do poloměkka. Pak vmíchejte kolečka klobásy.

2

Polovinu připravené směsi rozprostřete do malého pekáčku. Nemusíte ho ničím vymazávat. Na vrstvu zelí položte pokrájené plátky vařených brambor.

3

Brambory pokryjte zbylou částí zelné směsi a trochu ji upěchujte. Vše zalijte rajčatovým protlakem zředěným trochou vody.

4

Zapékejte v předem vyhřáté troubě při 220 °C do zezlátnutí horní vrstvy. Podávejte teplé i studené. Teplý pokrm špatně drží pohromadě, teprve studený lze úhledně nakrájet.

Rajčatový protlak můžete zaměnit za paprikový kečup.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články