Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept
14. Říjen 2019
Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept. Jídla z jednoho hrnce patří mezi mé oblíbené. Není potřeba mnoho nádobí, příprava je jednoduchá a nemusím v kuchyni trávit mnoho času. Zatímco se jídlo „samo“ vaří, mohu se věnovat jiné, příjemnější činnosti. Dnešní recept je na syté podzimní nebo zimní jídlo ve všední den.
Co je potřeba
- malá hlávka zelí
- 1 středně velká cibule
- 100 g slaniny
- 300 g klobásy
- 5 vařených brambor
- 2 stroužky česneku
- sůl
- lžička kmínu
- 50 g rajčatového protlaku
Rajčatový protlak můžete zaměnit za paprikový kečup.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit bramborovo-houbové knedlíky | recept
Bramborovo-houbové knedlíky | recept. Podzim je hlavním obdobím houbaření. Letos je to s houbami všelijaké, ale najdou se místa, kde i přes velké leto…
Jak uvařit staročeské dušené zelí s nudlemi | recept
Staročeské dušené zelí s nudlemi | recept. V knize Česká strava lidová jsem znovu objevila recept, na který si mlhavě vzpomínám – těstoviny s dušeným…
Jak připravit zapečené plněné brambory | recept
Zapečené plněné brambory | recept. Brambory jsou základní kuchyňskou surovinou s mnohostranným využitím. Z brambor se připravují polévky, saláty, hlav…
Jak upéct brambory s cuketou a uzeným | recept
Pečené brambory s cuketou a uzeným | recept. Následující recept na pečené brambory se dá zařadit do kategorie rychlovek z jednoho hrnce. Když není čas…
Jak usmažit celerové kroketky | recept
Celerové kroketky | recept. Celer je zelenina, kterou znali již staří Egypťané. U nás se rozšířil v průběhu 17.-18. století. Celer obsahuje celou řadu…
Diskuze k článku