Jak zavařit pečená rajčata | recept
31. Srpen 2019
Jak zavařit pečená rajčata | recept. Pokud hledáte tip, jak snadno zpracovat i větší úrodu rajčat, zkuste je upéct a posléze zavařit. V následujících odstavcích naleznete návod, jak připravit zavařená pečená rajčata. Postup je velmi snadný a budete potřebovat pouze pár ingrediencí. Výsledný výrobek se dá využít k přípravě mnoha nejrůznějších pokrmů – od rajčatové polévky po pizzu.
Co je potřeba
- 1,5 kg zralých rajčat
- asi 3 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička soli, mletý pepř dle chuti
- 1 lžíce třtinového cukru
- čerstvé bylinky
- čisté zavařovací skleničky a víčka
- K rajčatům se skvěle hodí zejména italské bylinky – bazalka, oregano, tymián či rozmarýn. Přidat můžete i šalvěj nebo saturejku.
- Rajčata je možné před pečením pokapat také balzamikovým octem, který je součástí třeba salátu caprese.
- Upečená rajčata lze ve skleničce zalít olivovým olejem. Poté je uchováváme v lednici.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit rajčatovou omáčku (sugo) na zimu | recept
Rajčatová omáčka | recept. Rajčatová omáčka je v kuchyni všestranně využitelnou surovinou. V obchodní síti máme na výběr mnoho druhů, ale domácí je do…
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept. Piškotovou čokoládou plněnou cukrovinku ve tvaru líbivého medvídka děti prostě zbožňují. Ovšem věřte, že za tut…
Jak upéct rychlý hrnkový koláč s letním ovocem | recept
Hrnkový koláč s letním ovocem | recept. Hrnkové koláče jsou vděčným a bezpečným způsobem, jak rychle vykouzlit sladké a chutné pohoštění pro nečekanou…
Jak upéct kokosem prolnutý batátový koláč | recept na vynikající moučník
Jak upéct kokosem prolnutý batátový koláč | recept na vynikající moučník. Lehoučký, šťavnatý a nesmírně voňavý třený koláč, který se navíc honosí i pu…
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept. Kvalitní snídani po společensky náročném večeru jistě někdy ocení každý z…
Diskuze k článku