jaktak.cz

Jak si vyrobit krém na ruce | návod jak mít hebké ruce

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak si vyrobit krém na ruce | DIY. Ruce pro nás celý den tolik dělají, že mnohdy máme pokožku na rukou vysušenou a drsnou. Pro nejednoho z nás je krém na ruce každodenním společníkem. Domácí příprava krému, jehož základem je olej a včelí vosk, je přitom docela snadná. Kdo rád experimentuje, může si namíchat i svou vlastní kombinaci vůní. Pojďme si spolu vyrobit domácí krém na ruce.

Co je potřeba

  • 50 ml mandlového nebo slunečnicového oleje (může být rafinovaný i panenský, vyzkoušejte i olivový)
  • 1 lžíce kakaového másla ( k dostání v prodejnách zdravé výživy nebo e-shopech)
  • 2 lžíce včelího vosku ( k dostání v prodejnách se včelími produkty, kdy lze použít voskové pláty pro výrobu svíček – ty však nejsou přímo certifikovány jako kosmetická surovina, nebo v e-shopech)
  • oblíbený esenciální olej (levandule, růže, citrón)

Krok 1

Do hrnce s tlustým dnem (nebo ve vodní lázni) vložíme všechny suroviny a zahříváme na mírném plameni tak dlouho, dokud se nerozpustí veškerý vosk.

Pokud použijete panenské oleje, zbytečně nádobu nezahřívejte, ať v krému zůstane co nejvíce výživných látek.

Do tekuté směsi nakapeme asi 10 kapek přírodního esenciálního oleje a hned nalejeme do vymyté a vysušené nejlépe skleněné nebo hliníkové nádoby, případně plastového kelímku, a necháme vychladnout. Krém uchováváme při pokojové teplotě, při velmi horkých dnech v lednici. Trvanlivost je závislá na trvanlivosti použitých surovin.

Krok 2

Používáme dle potřeby, nejlépe na noc. Krém je mastnější, proto můžeme použít speciální bavlněné rukavice. Ráno budeme mít ruce jako miminko.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vyrobit-krem-na-ruce-navod-jak-mit-hebke-ruce.html