Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dodat masu vůni

I masu můžeme dodat vůni s pomocí dřevěných pilin, které najdeme na každé zahrádce.

Co je potřeba

dřevěné piliny

1

Dřevěné piliny, například z ořechu, nejsou náhradou za uhlí, ale slouží k provonění pokrmů.

2

Lupínky nejdříve namočíme, aby nasály vlhkost.

3

Pak jimi posypeme rozpálené uhlí, nad kterým grilujeme pokrm.

4

Vyzkoušet můžeme také syrové dřevo z jabloně, třešně, rozmarýn nebo bobule z jalovce. Maso tak dostane vynikající chuťové tóny.

Klíčová slova: maso grilování vůně
Autor: Luna
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit burger na grilu | recept
Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.