Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na jednoduchý oplatkový dort se smetanově kakaovým krémem | rychlý recept

Jak na dortík z lázeňských oplatek a smetanově kakaového krému | rychlý recept

Jednoduchý, rychlý, efektní a až nebývale úspěšný zákusek připravený zcela prostým navrstvením oblíbených lázeňských oplatek a luxusního smetanově kakaového krému. Na nepečeném dezertu podle následujícího receptu si opravdu pochutnáte.

Co je potřeba

  • 1 balení lázeňských oplatek
  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1–2 lžíce tmavého kakaa

sladké Granko na závěrečně posypání

1

Pomazánkové máslo ve vyšší misce promíchejte se smetanou pokojové teploty, vanilkovým cukrem a poté vyšlehejte elektrickými metlami v tuhý, smetanově kakaový krém krém.

Intenzivnější a významně smetanovější tón rychlému oplatkovému dortu dodáte s tučným mascarpone místo pomazánkového másla.

promíchání a vyšlehání pomazánkového másla, smetany a vanilkového cukru
2

Smetanově bílý krém obarvěte kakaem, společně promíchejte a na závěr jen pár vteřin prošlehejte.

přimíchání tmavého kakaa
3

Lázeňské oplatky rozložte na pracovní plochu.

vyskládání lázeňských oplatek
4

První oplatku potřete krémem a přitiskněte na ni druhou, kterou dlaní ke spodní jemně přitlačíte. Její povrch pak opět pomažte krémem a přitiskněte další opatku. Takto postupujte do vyčerpání všech dortových oplatek a krému.

nanášení smetanově kakaového krému na oplatky a jejich následné vrstvení
5

Povrch poslední dortové oplatky potřete zbylým krémem, přičemž krém současně naneste i na boční strany zákusku.

zpracování zbylého krému na povrch dortíku
6

Na úplný závěr oplatkový dort zasypte sladkým Grankem a dejte jej do lednice na 3–6 hodin vychladit, čímž zákusek změkne, zvláční a nepečený dezert půjde snadněji krájet na klínky.

Granko lze na ozdobení nahradit nastrouhanou čokoládou, nasekanými oříšky či rozdrcenými oplatkami (ideálně rovněž lázeňské).

závěrečné ozdobení dortíku sladkým Grankem

Tipy

  • Smetanově kakaový krém je opravdu výtečný, a to sám o sobě. Můžete z něj tak během chvilky připravit impozantní dezert, podávaný v okrasné misce či ve skleničce. Stačí jím pouze naplnit patřičnou menší mističku, skleničku či formičku a buď jen ozdobit drobným měkkým ovoce, případně zalít tenkou želé vrstvou, nebo jej nápaditě proložit piškoty.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.