Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na nepečené mandlové kuličky | nepečený recept

Jak na nepečené mandlové kuličky | nepečený recept. Je neuvěřitelné, jak málo stačí k tomu, aby se z typického základu pro nepečené cukroví stala výjimečnost. V případě těchto kuliček stačí přidávané mandle opražit na suché pánvi. Zintenzivní tím svou chuť a z máslovo-piškotového těsta vytvoří záležitost opravdu jedinečnou.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 40-45 mandlových kuliček

  • 100 g opražených mletých mandlí
  • 100 g mletých piškotů
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 5 lžic rumu
  • 2 lžíce sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
  • 100 g opražených mletých mandlí na obalení kuliček

 

1

Nejprve na suché pánvi opražte veškeré mleté mandle. Tedy i ty na obalení. Při pražení mandle sem tam promíchejte a jakmile zezlátnout, rozvoní se a začnou lupat, stáhněte je z plotny.

2

Ve větší míse pak důkladně propracujte 100 g zchladlých opražených mandlí, mleté piškoty, cukr, povolené máslo, salko a rum.

3

Vypracované vláčné, tvárné a nelepivé těsto vložte přibližně na hodinu chladit do lednice.

4

Z  těsta následně tvořte malé kuličky a obalujte je v opražených mandlích. Mandle ke kuličce lehce přimáčkněte.

Mandlové kuličky uchovávejte v chladu, ale servírujte je až pár minut po vyndání z lednice. Stačí opravdu chvilka, více tak vynikne chuť pražených mandlí.

  • Stejně báječné budou kuličky i z jiných ořechů. Vlašských, lískových, ale i z arašídů. Jen je nutné mleté oříšky opražit.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články