Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rychlé těstoviny s restovanou zeleninou | recept

09. Leden 2020

Rychlé těstoviny s restovanou zeleninou | recept. Přestože je zima, lze i tak sehnat řadu druhů zeleniny, ať už z dovozu z teplejších krajin nebo z českých skladů, kde lze uchovávat především kořenovou zeleninu. Podle následujícího receptu si připravíte jednoduché těstoviny s restovanou zeleninou, dostanete tak do sebe poměrně rychle množství vitamínů, kterými není třeba zvláště v tomto ročním období šetřit. Pokud máte doma zanícené masožrouty, přimíchejte do zeleniny i kousek kvalitního salámu nebo šunky.

Co je potřeba

Na 2 porce si přichystejte:

  • 200 g těstovin (např. fussili, penne, apod.)
  • 1 menší cuketa
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • kousek salámu nebo šunky vcelku – nemusí být
  • cca lžička pálivé chilli omáčky
  • kousek ediamu na posypání
1

V prvním kroku si oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na jemno. Na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát, pak na něm opečeme cibuli s česnekem. Mezitím oloupeme cuketu, mrkev i celer. Všechno nakrájíme na stejné kousky, nudličky, plátky nebo kostičky. Jakmile začne cibule s česnekem zlátnout, přisypeme ostatní zeleninu a necháme ji orestovat.

2

Lepšího výsledku dosáhnete, pokud stáhnete plamen. Zelenina se bude lépe a rovnoměrněji opékat a zamezíte tak přichytávání a připalování jednotlivých kousků. Pokud jste se rozhodli přidat i šunku nebo salám, nakrájejte uzeninu na podobné kousky jako zeleninu. Když je zelenina skoro hotová, přidejte uzeninu na pánev. Nechte chvíli opékat.

3

Následně přiveďte v hrnci vodu k varu a nasypte do něj těstoviny. Uvařte je doměkka. Slijte je a hned vhoďte do pánve se zeleninou, lehce se opečou a snadno se promíchají se zeleninovou směsí. Chutě se tak lépe prolnou.

4

V posledním kroku si nastrouhejte na jemno eidam. Pokud jídlo nepřipravujte pro děti, přidejte těsně před servírováním trochu pálivé chilli omáčky, není třeba to s ní přehánět, snadno by přebila všechny chutě, ale malé množství dokáže naopak chutě podpořit. Pokrm nakonec rozdělte na talíře, posypte eidamem a servírujte.

Neprohloupíte, když pokrm před podáváním posypete opraženými semínky (slunečnicovými nebo dýňovými).

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.