Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na šťavnatý tuňákový koláč se zeleninou a Cottage sýrem | recept

Jak na šťavnatý tuňákový koláč se zeleninou a Cottage sýrem | recept. Slaný koláč z tuňákové konzervy, barevné a příjemně nasládlé zeleniny, spojený vajíčky a hrudkovitým smetanovým sýrem bezpochyby zaujme, ať už jako studené pohoštění či jako teplá večeře. Nejenže je šťavnatý, barevně pestrý a chuťově sladěný, ale překvapivě pečený bez mouky a tudíž zdravý, lehce stravitelný, avšak i přesto poměrně sytý.

Co je potřeba

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 kelímek Cottage sýru
  • 3 vajíčka
  • 1 červená paprika či kapie
  • 1 malá plechovka směsi kukuřice s hráškem (nebo jen samotná kukuřice)
  • 1–2 stonky jarní cibulky
  • sůl a pepř k dochucení
1

Tuňáka slijte a rozdrobte jej do mísy, do které následně přidejte i Cottage sýr s rozšlehanými vajíčky a společně promíchejte.

2

Přisypte na kostičky nakrájenou papriku, nadrobno nasekanou cibulku a okapanou kukuřici s hráškem. Směs dle chuti osolte a opepřete.

3

Důkladně promíchanou směs urovnejte do menší formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), 30–40 minut. Ve formě pak nechejte zcela vychladnout, čímž koláč dokonale zpevní.

Nakrájený na dílky si jej můžete dopřát k večeři, či studený ke svačině, ale i jako plnohodnotný oběd podávaný s vařeným bramborem.

  • K přípravě koláče lze využít i konzervu lososa, nebo jakoukoliv samostatně upečenou rybu, ideálně však bez kostí.
  • Pro zvýraznění chuti můžete  přidat i pár nakrájených sušených rajčat či oliv.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.