Jak na svatomartinskou husu s červeným zelím | recept
Svátek svatého Martina se každým rokem slaví 11. listopadu, k těmto oslavám neodmyslitelně patří svatomartinská husa. Vyzkoušejte si připravit pečenou husu s lahodnou omáčkou a červeným zelím podle receptu od Majkla. V tomto receptu se k pečené huse podávají chlupaté knedlíky. Podrobný postup, jak připravit vynikající svatomartinskou husu, naleznete v následujícím videoreceptu z kanálu Vařte S Majklem. Dozvíte se také, jak husu připravit, aby byla krásně šťavnatá. Všechny potřebné ingredience naleznete pod videem.
Co je potřeba
- Celá husa
- Slunečnicový olej na potření husy
Nádivka:
- 1 cibule
- 1 jablko
- 1 pomeranč
- Bylinky (rozmarýn, šalvěj)
- Sůl a pepř
Omáčka:
- Odřezky z husy (křídla, krk) a trocha tuku z husy
- 1 cibule
- 1 jablko
- Celer
- Mrkev
- Rajčatový protlak
- Brusinky
- Masový vývar
- Slunečnicový olej
- Studené máslo
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžíce škrobu
- Na červené zelí:
- 1 hlávka červeného zelí
- 2 cibule
- 3 jablka
- Třtinový cukr
- Ocet
- 2 hřebíčky
- 2 menší bobkové listy
- Mouka smíchaná s vodou
- Voda
- Červené víno
- Slunečnicový olej
Chlupaté knedlíky – recept naleznete zde: Jak připravit chlupaté knedlíky | recept




Diskuze k videu