Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na svatomartinskou husu s červeným zelím | recept

01. Listopad 2018

Svátek svatého Martina se každým rokem slaví 11. listopadu, k těmto oslavám neodmyslitelně patří svatomartinská husa. Vyzkoušejte si připravit pečenou husu s lahodnou omáčkou a červeným zelím podle receptu od Majkla. V tomto receptu se k pečené huse podávají chlupaté knedlíky. Podrobný postup, jak připravit vynikající svatomartinskou husu, naleznete v následujícím videoreceptu z kanálu Vařte S Majklem. Dozvíte se také, jak husu připravit, aby byla krásně šťavnatá.

Co je potřeba

  • Celá husa
  • Slunečnicový olej na potření husy

Nádivka:

  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • Bylinky (rozmarýn, šalvěj)
  • Sůl a pepř

Omáčka:

  • Odřezky z husy (křídla, krk) a trocha tuku z husy
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • Celer
  • Mrkev
  • Rajčatový protlak
  • Brusinky
  • Masový vývar
  • Slunečnicový olej
  • Studené máslo
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce škrobu
  • Na červené zelí:
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 2 cibule
  • 3 jablka
  • Třtinový cukr
  • Ocet
  • 2 hřebíčky
  • 2 menší bobkové listy
  • Mouka smíchaná s vodou
  • Voda
  • Červené víno
  • Slunečnicový olej

Chlupaté knedlíky – recept naleznete zde: Jak připravit chlupaté knedlíky | recept

Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.