Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit zelí tradičním způsobem

Jak naložit zelí tradičním způsobem

Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek využívá již od starověku. Nicméně s postupem doby se kvalitní zelenina proměnila v chemicky ošetřovanou a kysané zelí obvykle seženete pouze sterilované (tudíž zbavené i účinných látek) a navíc často „obohacené“ o sorban draselný nebo jiné konzervanty, které bohužel za zdravé považovat nemůžeme. Zkuste si tedy zelí naložit sami (a nejlépe z vlastní úrody) podle tradičního postupu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | Út, 10/20/2020 - 11:49

Zapomnela jste na to nejpodstatnejsi . Sul musi byt bez jodu . Jod zpusobuje zmenu barvy a meknuti . Tak vydrzi zeli bez problemu i dva roky v soudku .

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.