Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat tortillovou roládu s lososem | recept

Tortillová roláda s lososem | recept. Uzený losos se těší čím dál tím větší oblibě. A právem, má výraznou a přitom jemnou chuť, je výborný v salátech, těstovinách, pomazánkách či jen tak jako ozdoba a hlavní chuťová složka jednohubek. Navíc má efektní barvu, tudíž splní i estetickou roli, která je u pohoštění nejen na silvestrovskou oslavu neméně důležitá. V tomto receptu je pomazánka s lososem netradičně použita jako náplň do tortilly. Když ji navíc nakrájíte na řezy, získáte vynikající jednohubky, po nichž se dozajista ihned zapráší.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 pšeničné tortilly (mohou být i celozrnné)
  • 100 g čerstvého sýra
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička majonézy
  • 50 g uzeného lososa
  • 1 lahůdková cibulka
  • sůl a pepř na dochucení
1

Nejprve si ponechte při pokojové teplotě změknout máslo v hlubší misce (nejlépe uzavíratelné),  chystáte-li pomazánku s větším časovým předstihem. Nemáte-li příliš času a chcete tento proces urychlit, nakrájejte máslo na tenké plátky. Následně přidejte k máslu čerstvý sýr a společně utřete do hladkého krému.

2

V dalším kroku k sýrovému základu přidejte patřičné množství zakysané smetany, dijonské hořčice a majonézy. Pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete přidat více hořčice, ale nepřehánějte to s jejím množstvím příliš, vzhledem ke své výraznosti by dokázala přebít všechny ostatní chutě.

3

Poté si očistěte cibulku, odkrojte menší kousek zelené části, nakrájejte ho na plátky a ponechte stranou. Zbytek podélně rozřízněte a nasekejte. Nasekanou cibulku nasypte k pomazánce.

4

Lososa nakrájejte na drobné kousky a přidejte ho do misky. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte, aby se losos rovnoměrně rozmístil.

5

Tortilly rozložte na ploše a rozetřete na ně pomazánku v jednom silném pruhu. Pomazánku rozetřete tak, aby se tortilly daly snadno zabalit a náplň z nich nevytékala. Pomazánku posypte zbylou cibulkou.

6

Připravenou tortillu zavineme jako palačinku, lehce přimáčkneme a uložíme na pár minut do chladu. V lednici tortilla trochu změkne a lze ji pak lépe krájet, aniž by z ní unikala náplň.

7

Nakonec tortilly vyjmeme z chladničky a nakrájíme na stejně silné řezy a podáváme. Případně můžeme uchovávat i několik hodin v ledničce. Přeji dobré chutnání!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.