Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat tvarohovou pomazánku s paprikou a česnekem | recept

Tvarohová pomazánka s paprikou a česnekem | recept. Pokud rádi a často zvete přátele nebo rodinu na návštěvu, určitě řešíte, čím je pohostit. Tipů na jednoduché pomazánky není nikdy dost. Inspirujte se následujícím receptem na tvarohovou pomazánku. Obsahuje ingredience, které máte pravděpodobně doma vždy po ruce. Základem pomazánky je tvaroh zjemněný majonézou a zakysanou smetanou, ochucený kořením, štiplavost zajistí česnek.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 1 kostku tvarohu (ideálně plnotučného)
  • 1 lžičku sladké mleté papriky + špetku pálivé
  • sůl a pepř
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžíci majonézy
  • 2 stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného
  • případně 1 lžičku sušené cibulky
  • 1 lahůdkovou cibulku
  • pečivo k podávání
1

V prvním kroku si přichystáme tvarohový základ, nejlepší je použít tvaroh v kostce, jeho chuť je plnější a v pomazánkách lépe drží a neteče na rozdíl od toho ve vaničce. Tvaroh můžeme zvolit plnotučný, co si budeme povídat, je nejlepší, ale pokud chcete mít méně kalorickou verzi, použijte polotučný. Tvaroh vyklepneme do mísy a vidličkou ho rozmačkáme, přidáme lžíci zakysané smetany a lžíci majonézy. Důkladně rozmícháme.

2

Následně si v jiné misce smícháme mletou sladkou papriku (můžeme přidat i trochu pálivé pro ostřejší a výraznější chuť), přisypeme sůl a pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky ke koření, případně můžeme použít i sušený česnek, rovnoměrněji se do pomazánky zamíchá. Přidat můžeme i trochu sušené cibule. Sušený česnek i cibule se dá běžně koupit v obchodě. Směs koření pak nasypeme do tvarohového základu pomazánky a důkladně promícháme.

3

Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Pečivo nakrájíme na plátky nebo podélně rozřízneme a na řezné straně pomažeme vrstvou tvarohové pomazánky, ozdobíme cibulkou a podáváme. Ať vám chutná!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.