Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 lžíci majonézy
  • 100 g žervé nebo lučiny
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 jarní cibulku
  • 1 lžičku dijonské hořčice (nemusí být)
  • sůl, pepř a mletou papriku na dochucení
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • chléb nebo pečivo k podávání
1

V prvním kroku je třeba uvařit vejce natvrdo. Poté je necháme zcela zchladnout, oloupeme je a nastrouháme do hlubší misky najemno. Medvědí česnek opereme a osušíme nejlépe v odstředivce na salát. Následně ho natrháme na menší kusy, naházíme do mixéru, přidáme asi lžíci až dvě vody a rozmixujeme ho na kaši. Případně, pokud vám nebo vašim strávníkům nevadí hrubší konzistence pomazánky, můžete medvědí česnek pouze nasekat nadrobno.

2

Ať už zvolíte jakýkoli postup, dále pak česnek přesuneme do misky s vajíčky a promícháme. Přidáme majonézu, žervé a zakysanou smetanu na zjemnění a vše důkladně propracujeme vidličkou. 

3

V dalším kroku si opereme jarní cibulku a nakrájíme ji nadrobno, část můžeme ponechat na ozdobu a část přidáme do pomazánky. Případně můžeme ještě přidat trochu dijonské hořčice, která všechny chutě podtrhne. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou

4

Pomazánku můžeme nechat před podáváním trochu vychladit. Poté ji mažeme na chléb nebo pečivo, můžeme dozdobit zbylou jarní cibulkou a podáváme.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno