Co je potřeba

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 150 g prorostlé anglické slaniny
  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 150 ml piva
  • sůl
  • pepř
  • sladkokyselé okurky
  • suroviny na trojobal
  • olej na smažení
1

Větší část slaniny rozkrájíme na drobné kousky a na pánvi ji necháme vyškvařit. K vyškvařené slanině přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme ji do sklovita. Stáhneme z ohně, necháme stranou a připravíme si maso.

2

Maso osolíme, přidáme mletý pepř, 1 celé vejce a velmi jemně rozstrouhané brambory. Zalijeme pivem a důkladně promícháme. Poté přidáme předem připravenou slaninu a cibulku. Vše se musí spojit do jednolité hladké hmoty. V případě, že je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte trochu strouhanky. Doporučuji ale jen v nejnutnějším případě. Trojobal placičky zpevní a přídavkem strouhanky ztrácíte na chuti.

3

Navlhčenýma rukama tvarujte malé placičky, do jejichž středu položíte kousek slaniny a okurku. Placičky zabalte a obalujte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte zvolna, aby byly závitky dobře propečené. Ke smažení použijte olej nebo sádlo. Podávejte s vařenými či opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Tipy

Vyberte si jiné pivo než z Plzně. Plzeňská piva při vaření hořknou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (5 votes)