Jak připravit grilovaná žebra v meruňkové marinádě | recept
04. Září 2020
Grilovaná žebra v meruňkové marinádě | recept. Léto je čas dlouhých večerů, dovolených a hlavní sezona grilování. Grilování, stejně jako houbaření je naším „národním sportem“. Grilovat se dá téměř všude. Griluje se nejen na dřevěném uhlí, ale i na plynu, elektrických grilech, takže stačí vybrat gril a pustit se do toho. Grilovat se dá nejen maso, ale i zelenina a některé ovoce. Fantazii se meze nekladou.
Co je potřeba
- 1,5 kg vepřových žebírek
Na marinádu:
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce oleje
- 2 lžičky barevného pepře
- 2 lžičky ostré hořčice
- 1 rajčatový protlak
- 2 PL červeného vinného octa
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 3 PL meruňkové zavařeniny
- sůl
Související články
Další zajímavé články
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak namíchat omáčky a marinády na grilování | 4 recepty
Omáčky a marinády na grilování | 4 recepty. Každý správný fanda grilování netrpělivě očekává příchod teplejších dní, aby se mohl plně oddávat své vášn…
Jak připravit zapečenou krkovici na bramborách | recept
Zapečená krkovice na bramborách | recept. Zapečené maso s bramborami a zeleninou je sázka na jistotu. Zapečené maso je chutné, rychlé a ještě je potře…
Jak připravit špenátové krokety s masem | recept
Špenátové krokety s masem | recept. Špenát má v kuchyni mnohostranné použití, patří mezi nejoblíbenější zeleniny, i když neméně početné jsou řady jeho…
Jak uvařit kečup z černého rybízu | recept
Kečup z černého rybízu | recept. Černý rybíz je snad nejzdravější ovoce našeho pásma. Jeho specifická vůně mnoha lidem vadí a proto jeho spotřeba u ná…
Diskuze k článku