Co je potřeba

  • 1,5 kg vepřových žebírek

Na marinádu:

  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 2 lžičky barevného pepře
  • 2 lžičky ostré hořčice
  • 1 rajčatový protlak
  • 2 PL červeného vinného octa
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 PL meruňkové zavařeniny
  • sůl
1

Vepřová žebírka na grilování se doporučuje nejprve 20 minut předvařit a pak marinovat. Já je nakládám do marinády bez předvaření a griluji zvolna, aby se dobře propekly u kosti a nehrozilo zdravotní riziko z nepropečeného masa. Proto se rozhodněte sami, jaký bude váš první krok.

2

Žebírka naložíme do marinády, kterou si připravíme den předem. Na oleji do sklovita osmahneme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme všechny ostatní ingredience a 10 minut vaříme. Uvařenou marinádu necháme vychladnout do druhého dne.

3

Vepřová žebra nakrájíme na menší kousky a obalíme v marinádě ze všech stran. Naskládáme je do misky, přetáhneme potravinářskou folií nebo přikryjeme poklicí a v chladničce necháme 3–4 dny marinovat. Žebírka občas promícháme a otočíme.

4

V den grilování roztopíme gril, vložíme na něj naložená žebírka a grilujeme za občasného potření zbylou marinádou. Žebírka jsou opravdu vynikající a nemusejí ani tak dlouho odpočívat v chladu. Již druhý den po naložení byl výsledek famózní. Doporučuji podávat s chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno