Hovězí roláda s houbovou náplní | recept. Hovězí maso skvěle chutná s lesními houbami. Nemusí se ani přidávat moc koření, houby jsou výrazné samy o sobě. Roláda je tak jednoduchá, že je zbytečné uvádět hmotnost jednotlivých ingrediencí. Snadno to odhadnete sami. Nejlepšího výsledku dosáhnete, naplníte-li maso směsí různých druhů lesních hub. Jestliže u vás rostou lišky, zkuste náplň jen z nich. Mají výraznou kořeněnou chuť a já je mám nejraději. Zůstanou totiž pevné a barevně s masem ladí.
Co je potřeba
hovězí maso na roládu
lesní houby
vejce
petrželová nať (cibulová, pažitka)
dijonská hořčice
sůl
mletý pepř
velká cibule
hladká mouka na zahuštění
sádlo nebo olej
1
Začněte přípravou náplně. Lesní houby, nejlépe směs tvrdších druhů (nebo jen lišky), očistěte a pokrájejte na menší kousky. Vložte je do kastrolu a vyduste z nich vodu. Pak přidejte vejce, sůl, pepř a umíchejte řidší směs. Nakonec ochuťte krájenou natí. Nechte vychladnout.
2
Hovězí maso na roládu podle potřeby rozkrojte a zlehka naklepejte. Maso jemně osolte a potřete pikantní, nejlépe dijonskou hořčicí.
3
Na potřený plát masa rozprostřete houbovou náplň, přičemž jeden okraj nechte bez náplně. Během rolování se náplň trochu hrne dopředu.
4
Roládu svinujte od kraje potřeného náplní směrem ke konci bez náplně. Pevně ji oviňte nití, nesmí se rozbalit a náplň by neměla vytékat. Pokud máte, použijte řeznickou síťku.
5
Roládu opečte ze všech stran v horkém tuku. Maso se zatáhne a zůstane šťavnaté. Po opečení roládu vyjměte a na tomtéž tuku osmahněte pokrájenou cibuli dozlatova. Pak roládu vraťte, mírně podlijte vodou a duste doměkka. Jakmile změkne, zahustěte omáčku moukou a dobře provařte. Podávejte s brambory nebo rýží.
Jak uvařit hovězí maso po švábsku | recept z hovězího masa. Hovězí maso po švábsku je opět jeden z receptů vaření v jednom hrnci. Tyto recepty se těší…
Hovězí závitky s rýží | recept. Patřím k lidem, pro které je vaření relax. Občas se nechám unést fantazií a zkouším nové kombinace a nápady. Nejvíce s…
Jak připravit zbojnickou hovězí pečeni | recept na tradiční zbojnickou roládu. Zbojnická roláda je jednoduchá úprava hovězího masa. Je to vlastně závi…
Hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept. Tato úprava hovězího masa je uvedena v Recepturách teplých pokrmů pod názvem Kručeniky volyňské.…
Švédské roštěnky se smetanovou omáčkou | recept. Následující recept je ze staré kuchařské knihy mojí maminky. Takto připravené roštěnky nám moc chutna…
Diskuze k článku