Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept

Karbanátky | recept. Karbanátky nastavené kaší z ovesných vloček jsou dobrou volbou, když nemáme příliš velké množství masa. Vločky dodají karbanátkům lehkost, nadýchanost a velmi dobře přejímají chuť masa a koření. Chutnají dobře i studené a dají se dobře zmrazit do zásoby, pro pozdější použití. Vyzkoušejte karbanátky nastavené ovesnými vločkami, určitě vám zachutnají.

Co je potřeba

- 250 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 100 g ovesných vloček
- sůl
- malá cibule
- pepř
- majoránka
- česnek
- zelená petrželová nať
- 1 vejce
- Na obalení: hladká mouka, vejce, strouhanka
- tuk na smažení

1

Nejprve si připravíme hustou kaši z ovesných vloček. Vločky zalijeme studenou vodou a uvaříme je za stálého míchání na hustou kaši. Kaši necháme vystydnout.

2

Prochladlou ovesnou kaši dáme do misky, přidáme mleté maso, okořeníme jemně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, petrželkou, pepřem a majoránkou. Osolíme, spojíme vejcem a popřípadě zahustíme strouhankou. Směs je trochu řidší, než na klasické karbanátky, ale nevadí, budeme je obalovat v trojobalu.

3

Připravíme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Navlhčenýma rukama ve studené vodě tvarujeme z připravené směsi karbanátky a ihned je obalujeme v trojobalu. Hmota je trochu řidší, ale jde to. Lepší je obalovat pomocí rukou, vidlička hmotu trhá.

4

Na hlubší pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo na smažení. Správnou teplotu pro vkládání karbanátků poznáme tak, že do horkého tuku vhodíme kousek trojobalu nebo strouhanku. Utvoří-li se okolo kousku množství malých bublinek, má tuk správnou teplotu a můžeme vkládat polotovar. Karbanátky smažíme z obou stran dozlatova. Dobrou chuť.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak udělat karbanátky | recept
Jak udělat karbanátky | recept. Karbanátek je koule mletého masa a jiných přísad, které jistě zachutnají celé rodině. Jak udělat karbanátky, to vám po…
Jak připravit holandský řízek | recept
Holandský řízek | recept. Holandský řízek s hedvábnou kaší bylo moje zamilované jídlo ve školní jídelně. Dodnes tento řízek občas míváme k obědu, doko…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.