Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit králíka po italsku | recept

Králík po italsku | recept. Králík má jemné, bílé, dietní maso s minimem tuku. Je lehce stravitelný a proto se doporučuje na dietní pokrmy. Avšak ne každý je nadšeným konzumentem králičího masa. Vzpomeňme na slavnou scénu s králíkem z jednoho českého oblíbeného filmu. Králíkem z následujícího receptu jsem ošálila i jednoho takového strávníka, nepoznal, že jí neoblíbené maso.

Co je potřeba

  • králičí maso
  • 1 cibule
  • zelená petržel
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • sádlo nebo olej na smažení
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
1

Vykostíme zadní králičí stehna a hřbet. Maso opláchneme, osušíme a lehce naklepeme.

2

V misce utřeme rozstrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a mletý pepř s drobně pokrájenou natí zelené petržele.

3

Utvořenou pastou potřeme králičí plátky z obou stran a necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.

4

Po odležení řízky obalujeme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme, nejlépe na vepřovém sádle, dozlatova. Přebytečný tuk odstraníme ubrouskem. Podáváme s brambory a salátem z čerstvé nebo naložené zeleniny.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…