Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuře na žampionech | recept

Kuře na žampionech | recept. Kuřecí maso je v kuchyni oblíbené pro snadnou a rychlou přípravu, výbornou chuť a široké uplatnění. Nesmíme opomenout také jeho nutriční hodnoty. Oproti ostatním druhům masa má nižší energetickou hodnotu a obsah cholesterolu a tuku. Proto je oblíbené mezi zastánci zdravé výživy. Je také lehce stravitelné a dá se připravit snad na tisíc způsobů. Chutné jídlo z něj udělá i začátečník za pár minut.

Co je potřeba

  • 800 g vykostěného kuřecího masa
  • 250 g žampionů
  • 2 cibule
  • 1 lžíce pokrájeného póru
  • 1 červená paprika
  • hrst loupaných mandlí
  • 1 kávová lžička citronové šťávy
  • 3 lžíce vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • rýže na přílohu
1

Začneme přípravou surovin. Vykostíme kuře (kosti a kůži odložíme na polévku) a maso nakrájíme na kousky. Cibuli rozsekáme nadrobno, žampiony oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a pórek na kolečka. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.

2

V hlubší pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme kuřecí maso, opečeme a až se zatáhne (zbělá), vložíme připravené mandle. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vodou nebo vývarem z kostí a kůží. Dusíme pod pokličkou do poloměkka.

3

Nakonec přidáme žampiony, pórek a na proužky pokrájenou červenou papriku. Již bez pokličky, aby se vyvařila přebytečná voda, vaříme doměkka. Podáváme s rýží. Ať vám chutná.

Pokrm lze připravit i z kuřecích prsou, odpadne vykosťování kuřete.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře na houbách | recept
Kuře na houbách | recept. Dnes nabízím další z velkého množství receptů na úpravu kuřete. Kuřecí maso je oblíbené především u dětí. Je lehce strav…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.