Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuřecí nudličky s čínským zelím | recept

Kuřecí nudličky s čínským zelím | recept. V zimních měsících přichází na náš trh zajímavá zelenina, pekingské zelí. Má široké kuchyňské uplatnění, je vhodné syrové do salátů, tepelně upravené jako příloha, nebo vařené, polité máslem a sypané osmaženou houskou. Zelí má pevné hlávky, odebíráme jednotlivé listy a nespotřebovaný zbytek uchováváme zabalený v potravinářské folii v chladničce, kde vydrží několik týdnů. Silné dužnaté řapíky pekingského zelí se přidávají i do masových směsí v čínské kuchyni. Jednu takovou variaci na rychlou „čínu“ naleznete v článku.

Co je potřeba

  • 4 ks kuřecích prsou
  • několik listů pekingského zelí
  • jarní cibulka podle chuti, 2 ks stačí
  • 1 polévková lžíce vinného octa
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 1 kávová lžička cukru
  • špetka chilli papriky
  • špetka kmínu
  • kousek červené papriky
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce Solamylu nebo Maizeny
  • sádlo

Množství surovin si určíme podle toho, kolik jídel připravujeme. Rozpis je na 4 porce.

 

1

Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké nudličky, vložíme do misky, přidáme polévkovou lžíci škrobu, malé vejce a promícháme. Zatímco si budeme připravovat zeleninu, maso necháme odpočívat.

2

Z čínského zelí odebereme několik listů, vykrojíme silné středové části a ty nakrájíme na stejné nudličky jako maso. Zbytky listů také pokrájíme, ale dáme je stranou. Do jídla se přidají těsně před koncem, aby neztratily křupavost. Červenou papriku přidáváme jen „pro oko“, aby bylo jídlo hezké i na pohled, stačí jí jen kousek nakrájený na proužky nebo čtverečky.

3

Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo nebo olej a do rozpáleného tuku vložíme maso. Rychle mícháme a oddělujeme kousky od sebe, aby se neslepily. Když maso zbělá a je opečené ze všech stran, přidáme, chilli, cukr, kmín a řapíky zelí. Lehounce zelí posolíme a když listy zavadnou, přidáme sojovou omáčku. Několik minut promícháváme. Když jsou kousky řapíků poloměkké, přidáme papriku a zbytky zelných listů. Zamícháme dohromady, přidáme ocet a 3 minuty mícháme.

4

Zelenina nesmí být rozvařená, musí být křupavá. Z tohoto důvodu nelze přesně určit dobu varu. Musíte ochutnávat. Stejně tak si upravte množství koření tak, aby to vyhovovalo právě vám. Většinou se přidává sojová omáčka nebo cukr. Po ukončení tepelné úpravy vmícháme jarní cibulku. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!

Tento pokrm můžeme připravit i z krůtích prsou nebo vepřové kýty.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.