Co je potřeba

  • 6 kuřecích prsních řízků
  • 250 g anglické slaniny
  • 300 g celeru
  • 6 stroužků česneku
  • rozmarýn
  • sůl
  • mletý pepř
  • mouka, vejce, strouhanka na trojobal
  • sádlo na smažení

 

1

Slaninu vybereme tučnější (kuřecí maso je suché) a rozstrouháme ji na hrubém struhadle. Nebojte se, jde to snadno. Můžete i krájet, ale na opravdu malinké kousíčky. Celer rozstrouhejte na jemném struhadle, česnek prolisujte, přidejte sůl, pepř a rozmarýn a promíchejte v kašovitou hmotu.

2

Kuřecí prsní řízky lehce naklepejte a potřete připravenou směsí. Nechte v chladničce odpočinout několik hodin, nejlépe přes noc.

3

Řízky i s namazanou směsí obalujeme v trojobalu. Stranu, kde je koření, obalíme dvakrát, aby směs nevytekla, ale zůstala uvnitř. Smažíme v horkém tuku po obou stranách.

4

Řízky podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Kdo má rád pikantnější maso, může řízky potřít pálivou hořčicí a teprve pak potřít masovo-zeleninovou směsí.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)