Jak připravit masopustní šišky | recept pro domácí pekárnu
02. Únor 2019
Mezi klasické masopustní dobroty patří masopustní šišky, koblihy a bavorské vdolky. Vyzkoušejte si doma usmažit voňavé a křupavé masopustní šišky, skvěle si pochutnáte. Nevíte, jak připravit těsto? V následujícím videonávodu z kanálu Dvě v troubě se dozvíte, jak v domácí pekárně připravit univerzální těsto pro přípravu masopustních šišek, koblih či bavorských vdolků.
Co je potřeba
- 40 g rozpuštěného sádla
- 200 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 60 g krupicového cukru
- 30 g droždí
- 3 žloutky
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
Další zajímavé články
Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept
Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept. Tento příjemně svěží ovocný zákusek doplněný impozantní kokosovou pěnou z vyšlehaných bílků…
Jak upéct bublaninu s ovocem z bramborového těsta | recept
Jak upéct bublaninu s ovocem z bramborového těsta | recept. Moučníky z bramborového těsta mají jeden společný znak a to ten, že vydrží dlouho vláčné.…
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept. Makovec se ve starých kuchařkách někdy vyskytuje pod heslem selský dort. Ten podle…
Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník
Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník. Bábovky jsou velice vděčným zákuskem. Jsou velice variabilní, poměrně trvanlivé a s…
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept
Jak uvařit kořeněnou polévku z černé čočky, zeleniny a kokosového mléka | recept. Sytá a výživná polévka plná čočky, zeleniny i výrazného koření je sp…
Diskuze k videu