Jak připravit masopustní šišky | recept pro domácí pekárnu
02. Únor 2019
Mezi klasické masopustní dobroty patří masopustní šišky, koblihy a bavorské vdolky. Vyzkoušejte si doma usmažit voňavé a křupavé masopustní šišky, skvěle si pochutnáte. Nevíte, jak připravit těsto? V následujícím videonávodu z kanálu Dvě v troubě se dozvíte, jak v domácí pekárně připravit univerzální těsto pro přípravu masopustních šišek, koblih či bavorských vdolků.
Co je potřeba
- 40 g rozpuštěného sádla
- 200 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 60 g krupicového cukru
- 30 g droždí
- 3 žloutky
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
Další zajímavé články
Jak připravit rýžový nákyp s ovocem (vegan)
Jak připravit rýžový nákyp s ovocem | veganský recept. Rýžový nákyp z kokosového mléka s ovocem si mohou vychutnat i lidé, kteří mají problémy s tráve…
Jak připravit čočkové karbanátky
Jak připravit čočkové karbanátky | recept na vegetariánské karbanátky. Karbanátky se dají připravit i v mnoha vegetariánských a zdravějších varia…
Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami
Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami | recept z mletého masa. Pánev s mletým masem a fazolkami je rychlé jídlo z orientální kuchyně. Jako př…
Jak připravit domácí bramborové hranolky | smažené na oleji i pečené v troubě
Jak připravit domácí bramborové hranolky | recept na domácí hranolky smažené i pečené v troubě. Bramborové hranolky nepatří ke zdravému stravování, al…
Jak uvařit květák se žampiony a česnekem
Jak uvařit květák se žampiony a česnekem | vege recept na rychlé zeleninové jídlo. Nechte se inspirovat novým receptem na lehký zeleninový oběd. Recep…
Diskuze k videu