Jak připravit nadýchané lívance z bramborového těsta | recept
30. Červenec 2021
Nadýchané lívance z bramborového těsta | recept. Lívanečky z kynutého bramborového těsta jsou vláčnější a nadýchanější než z litého klasického těsta. Doporučuje se podávat je k dušené zelenině a masu. U nás se připravují stejně jako klasické, sypané cukrem se skořicí, nebo s ovocnou omáčkou. Vyzkoušejte je, určitě nebudete zklamáni.
Co je potřeba
- 400 g vařených brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 42 g droždí (1 kostička)
- 1 celé vejce
- 250 ml mléka
- špetka soli
- lžička cukru
- tuk na potření pánve
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct ořechový chléb | recept
Jak upéct ořechový chléb | recept. Pečení domácího chleba je zábava a peče ho spousta lidí, stačí zabrousit do některých internetových diskusí.…
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ…
Jak připravit sýrové suflé | recept
Jak připravit sýrové suflé | recept. Připravit hezky nadýchané, správně vyběhlé suflé se občas nepodaří ani zkušenému kuchaři. Aby se tato šlehan…
Jak udělat domácí žloutkové věnečky | recept
Domácí žloutkové věnečky | recept. Žloutkové věnečky patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není…
Jak upéct kynuté perníkové uzly | recept
Kynuté perníkové uzly | recept. Pečivo z kynutého těsta si buď zamilujete, nebo ho budete nenávidět. Nemyslím samozřejmě jeho konzumaci, spíše jde o j…
Diskuze k článku