Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit papriky plněné vaječnou pomazánkou | recept

Plněné papriky s vaječnou pomazánkou | recept. Plněné papriky jsou naší oblíbenou letní svačinou. Dají se připravovat celý rok, ale papriky v sezoně mají nejlepší chuť. Nejvhodnější jsou tlustostěnné papriky, nebo pro milovníky ostřejších jídel, papriky pálivé. Papriková kolečka podáváme s pečivem, nejlépe chlebíčkovou vekou.

Co je potřeba

  • 150 g másla
  • 100 g šunky
  • 5 natvrdo vařených vajec
  • sůl
  • hořčice
  • 160 g žervé
  • pažitka nebo petržel
  • papriky
1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Šunku a bylinky pokrájíme nadrobno. Bílky rozstrouháme na struhadle s většími oky.

2

Změklé máslo utřeme dohromady se žloutky, solí a žervé. Místo žervé může být tvaroh nebo Lučina. Přidáme hořčici, druh záleží na vaší chuti. Dávejte ale pozor, některé hořčice jsou slané, upravte pak množství přidávané soli.

3

Do utřené směsi vmícháme strouhané bílky a pokrájenou šunku. Vymícháme do hladké konzistence. Pomazánka se nesmí drobit. Pokud se vám to stane, přidejte trochu mléka.

4

Papriky omyjte, odkrojte stopky a očistěte od semínek a vnitřních lišt. Zbytky dužniny okolo stopky můžete nadrobno pokrájet a přidat do připravené vaječné pomazánky.

5

Pomazánkou naplníme očištěné paprikové lusky. Důkladně upěchujeme, aby pak na řezu nebyly dutiny. Dáme ztuhnout do chladničky a poté papriky krájíme na kolečka. Přeji dobré chutnání!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirka K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články