Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept

Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept. Kořenová petržel do polévky? Ano. Pod masovou pečeni? Ano. Jako hlavní zelenina podávaná k dipu a ještě k tomu medová a pečená? Netradiční,  ale hodně lákavé. Představte si nasládlou chuť petržele, podpořenou  medem v kombinaci s řízným hořčicovým dipem. Neváhejte a vyzkoušejte, má to styl a nápad.

Co je potřeba

  • 0,5 kg kořenové petržele
  • 40 g másla
  • 90 g medu

Dip: 

  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
1

Petržel očistěte a nakrájejte na hranolky.

2

V rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo a med. Vznikne tak medové máslo.

3

Na plech vyložený pečicím papírem vsypte nakrájenou petržel a polijte ji medovým máslem. Dobře promíchejte, aby všechny petrželové hranolky byly obalené.

4

Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C doměkka, přibližně 40 minut. Jakmile začnou slabší konce petržele černat, plech vyndejte. Nelekejte se, pečicí papír zčerná a tam, kde je medového másla více,  se papír připeče.

5

V průběhu pečení v misce smíchejte jogurt, med a hořčici a připravte si tak dip k podávání.

6

Po upečení medovou petržel servírujte spolu s dipem připraveným k namáčení.

Doporučuji v půlce pečení směs promíchat, aby byla petržel opečená ze všech stran.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.